De oprichter

De oprichter

Peter Wyffels, oprichter van International Marine & Yacht Surveyors,  is al meer dan 30 jaar als maritiem expert een deskundige en onderlegd inzake taxaties  en schadegevallen van alle soorten pleziervaartuigen , zowel zeiljachten als motorboten.

maritiem expert
Peter Wyffels

Al jarenlang heeft hij ervaring op, rond én zelfs onder water. Dit maakt van hem de veelzijdige onafhankelijke expert die JIJ nodig hebt bij jouw schadegeval of taxatie of arbitrage. Daarnaast is hij de veelzijdige watersporter in hart en nieren, zoals zeilen, diepzeeduiken, waterskiën, motorbootvaren, windsurfen, kiten … 

Na zijn opleiding in de Katholieke Industriële Hogeschool te Oostende en na zijn militaire dienst, begon hij zijn carrière bij het Ministerie van Defensie. Meer bepaald voor de Belgische Marine, als hoofd DETLOGNAV en was verantwoordelijk voor werking van Radar Guided Missiles & Guard Radars.

Aansluitend op zijn diensten bij de Belgische Defensie, besloot hij om het over een andere boeg te gooien. In het jaar 1986 begon hij  als hoogleraar Hoog frequent technologie & elektronica.

Sinds 1987 is hij oprichter en CEO van verschillende vennootschappen , waaronder een Maritiem Expertise Bureau en later nog International Marine & Yacht Surveyors .

Behaalde certificaten:

EMCI FULL CERTIFIED YACHT SURVEYOR

certificaat maritieme expertise

MARINE SURVEYOR

certificaat maritieme expertise

FULL CERTIFIED ADR ARBITRATOR en REGISTER ARBITRATOR

certificaat maritieme expertise        certificaat maritieme expertise


„Je kunt de zee niet oversteken door alleen naar het water te staren.