fbpx

CE-keuring

CE-keuring: A-B-C-D

CE-keuring maritiem expert
Voorbeeld CE-keuring

Pleziervaartuigen tussen de 2 en 24 meter,met een aantal uitzonderingen, moeten wettelijk voldoen aan de Europese richtlijnen. Zonder deze CE-keuring zal geen enkele verzekering willen samenwerken. Onder deze keuring zijn er 4 verschillende categorieën.

Categorie A is ontworpen om lange afstanden af te leggen over zeeën en oceanen. Categorie B is ontworpen voor zeereizen. Categorie C geldt voor het varen aan de kust, rivieren… Categorie D is ontworpen voor het varen in beschutte wateren, bijvoorbeeld binnenwateren.

De producent moet een technisch dossier kunnen voorleggen, waarin alle details van de boot staan. Zoals het plan, constructietekeningen, certificaten, handleiding etc. Indien de boot zelf gebouwd is of van buiten Europa (bijvoorbeeld USA) komt, zal deze moeten gekeurd worden vooraleer de boot een CE-label krijgt.

Verder moet het duidelijk zichtbaar zijn op de boot dat deze gekeurd is. Het CE-teken, de categorie, het maximaal aantal personen en de maximale belasting worden dus op een plaatjes aangebracht op de boot.

Dit is niet de makkelijkste zaak om te regelen, daarom zijn wij er om jou te helpen bij de keuring.